fredag 4. desember 2009

Sunnhetsdamen!




Sunn mat!

Nøkkelhullssymbolet kommer først til å synes på hylleetikettene for å markere et litt sunnere alternativ i butikkhyllen. Etter hvert vil merkingen også bli å se på alle varer som oppfyller kriteriene. Sverige har brukt nøkkelhullsmerking i mange år, og ICA Norge gikk foran og innførte merking på hyllekanten i 2006. Det er gledelig at nordiske myndigheter nå har lansert nøkkelhullet som et felles symbol for sunnere matvarer. Derfor vil du nå kunne finne nøkkelhullet på sunnere valg i alle butikker i Norge. Merkeordningen styres av myndighetene gjennom Mattilsynet og Helsedirektoratet.

Fakta om nøkkelhullsmerkingen og nordiske næringstoffanbefalinger: Nøkkelhullsmerkingen bygger på kriterier på fett, salt, sukker og fiber de ulike matvaregruppene. Grunnlaget for kriteriene er utarbeidet av de felles nordiske næringsstoffanbefalingene fra 2004. Nøkkelhullet skal gjøre det enklere for kundene å velge de litt sunnere alternativene i en varekategori. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med økt inntak av fiber, og mindre fett, salt og sukker.






-Kesam Mager Vanlije
-
Næringsinnhold / 100g:

Kcal: 75
Protein: 8,9g

Karbohydrat: 8,6g

Fett: 0,6g

Jeg er sinnsykt stort fan av akkurat denne kesamen. Tidligere gikk det veldig mye på denne Kesam orginal mager, som jeg da blandet ut med litt Fun Light saft. Dette spiser jeg som ett mellom måltid. Ganske godt og mettende.
Spis en halv boks med banan og en håndfull nøtter ved siden av



PF Proteinpannekake
Innhold

Næringsverdi Pr servering 70g (2 pannekaker)Pr 100g

Energi 1096 kJ (260 kcal)1570 kJ (372 kcal)
Protein 21,0 g 30,3 g
Karbohydrater 35,0 g 54,0 g




(KJØP PANNEKAKEMIX: PROTEINPULVER)

Hver servering med proteinpannekakemiks gir deg 2 solide pannekaker som inneholder hele 21 g protein, kun 2 g fett, pluss masse bra fiber, og mineraler.
PF Proteinpannekake gir deg et delikat måltid raskt og effektivt, og er et kjærkomment alternativ til en vanlig proteinshake.

Tilberedningstips for en enkel servering med 2 pannekaker:
Bland 2 fulle målebeger pannekakemikspulver med ca 1,5 dl vann. Miks den ut og la stå i 2 minutter. Dette gir en perfekt blanding til 2 stk pannekaker. Spar kalorier og bruk Fry Light™ istedenfor olje i en teflonpanne før du heller på "vaffelrøren" :-)



Proteinfabrikkens Sjokolade Bar
Originalnavn: Meal-RP™ Bar
Produktkategori: Måltidserstatter for vektreduksjon - mellommåltid
Forpakkning: En eske med 12 stk barer.
Smak: Sjokoladesmak

(KJØP: SJOKOLADEBAR )

Næringsinnhold:
Energi 962 Kj /228 Kcal
Protein 14,4 g
Karbohydrater 28,2 g

Meal-RP™ Bar kan også brukes som et enkelt og sunt måltid som er lett å ta med seg og gir et fint lite måltid når man er på farten.
Denne bruker jeg å spise som ett lite mellom måltid når jeg er på trening. Kjempe gode både den sjokolade og den som er jordbær.


Tropicana Premium juice
IKKE FRA KONSENTRAT



Næringsinnhold kommer siden jeg ikke finner akkurat denne juicen på tabellen








Annbefaler alle å lese Næringstabellen for å få en oversikt over hva man faktisk får i seg av proteiner, karbohydrater osv. av måltider man spiser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar