tirsdag 3. november 2009

De 100 største bloggene


(SIDE2:) Det blir stadig flere blogger i Norge, og kommersialiseringen av bloggene har de siste månedene tatt sjumilssteg fra bakrom til seriøse markedskanaler.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

En av bloggene som har fått stadig flere leser er nettenesta.com, en blogg om mote og hverdagen til Annette Haga (19). Bloggen ble opprettet 10.juni 2009 fordi Anette rett og slett ble interessert i blogging som hobby:

- Jeg har gradvis bygget meg opp en stor leserskare ved hjelp av hyppig oppdatering, innlegg som leserne liker og ved å skrive personlig. Jeg lar leserne bli kjent med meg og lar dem ta del i livet mitt.

Trafikken til Annettes blogg har hun skaffet gjennom å være aktiv på andre blogger, laget en Facebookgruppe for sin blogg og generelt prøvd å være mest mulig interessant for leserne.

- At jeg har fått så mange lesere som jeg har hatt til nå er en utrolig stor oppnåelse for meg, og jeg ser veldig positivt på utviklingen videre.

11 421 blogger og 29 001 twitrere
Blogglisten.no indekserer 11 421 blogger (per 2.november) og gir en oversikt over hva bloggerne skriver, men også en toppliste over de mest besøkte bloggene. På siden kan brukere søke i blogginnlegg og se trafikken til bloggene. Tjenesten er gratis både for bloggere og for lesere, og er også innholdsgiveren til bloggene du finner lenket fra Nettavisen og Side2s artikler. Søstertjenesten twitterlisten.no har indeksert 29 001 norske twitrere siden sin start, og er en del av Mediehuset Nettavisens totale pakke rundt sosiale medier og brukergenerert innhold.

1. Voe - http://voe.blogg.no (1)
Bloggen til 13-åringen Emilie fra Hønefoss er fortsatt den aller største bloggen som måles gjennom blogglisten.no, og hadde 3,5 millioner treff i oktober. Bloggen er sannsynligvis foretrukket lesested for de aller fleste i alderen 10 til 15 år av nettsteder i Norge, og Emilie kan utvilsomt kalles en opinionsleder blant de aller yngste unge nettbrukerne. Bloggen til Emilie økte med 500 000 besøk i september.

2. Ida Wulff - http://www.idawulff.com (2)
Norges bloggdronning har i september skiftet bloggplattform fra blogg.no til wordpress. Hun har også hatt en kamp mot svineinfluensaen , men klatret likevel opp på 1,3 millioner besøk i oktober. Lesergruppen til Ida er i alderen 16 til 30 år, og hennes blogg er for tiden under stor forandring rent innholdsmessig. Ida opplevde med overgangen til egenkontrollert blogg, og sykdom en liten nedgang på 150 000 besøk i september.

3. Ulrikke Lund - http://ulrikkelunds.blogg.no (3)
Ulrikke Lund er motebloggeren som har en svært lojal fanbase. Hun hadde rundt 850 000 besøk i oktober. En oppgang på litt over 40 000. Ulrikke Lund er en av bloggene hvor det er mange tips til sminkemerker og klesmerker, og hun er også en relativt aktiv videoblogger.

4. Julia Nyland Ørsahl - http://www.julianyland.com (4)
Det ble en fortsatt fjerdeplass for den 16 år gamle moldenseren. Besøket var omtrent det samme som i september. Julia er en av flere bloggere som har investert i eget domene og leder dermed trafikken gjennom sin egen port.

5. Malindus - http://malindus.blogg.no (5)
Den unge mammabloggeren hadde litt over 500 000 lesere i oktober, omtrent det samme som måneden før.

6. Lars Tangen - http://larstangen.blogg.no (8)
Det ble to plasser opp for Lars Tangen i oktober, sammenlignet med september. Dette sammen med en framgang på over 100 000 besøk til 470 000.

7. Walk of Shame - http://walkofshame.blogg.no (6)
En plass ned, men 50 000 opp i besøk for den meget åpenhjertige sexbloggen i oktober. Bloggen økte selv om den i følge seg selv ble sensurert fra blogg.nos forside.

8. Regine Stokke - http://sinober.blogg.no (13)
Over 420 000 besøkte bloggen til Regine Stokke som meget åpenhjertig forteller om sin harde kamp mot sin dødelige sykdom.

9. Anna Baklengs - http://annais.blogg.no (9)
En liten nedgang til tross, den 13 år gamle Anna beholdt niendeplassen blant de mest besøkte bloggene i oktober.

10. Bea - http://beaeks.blogg.no/ (7)
17-åringen fra Ulstein gikk tre plasser ned fra september, men hadde likevel 327 000 besøk i løpet av måneden.

11. Nette Nestea - http://www.nettenestea.com (11)
Annette Haga stod bak Norges største uavhengige blogg fram til Ida Wulff flyttet for seg selv. Hun hadde litt over 320 000 besøk i oktober.

12. Patrick - http://www.udyr.com (10)
Norges største kristne blogg. Hadde nesten 320 000 besøk i løpet av oktober.

13. Heidi Alexandra Olsen - http://heidialexandraolsen.blogg.no (ny)
Livet til Barbie kom inn som en nykommer på blogglisten i oktober, og rett inn på en 13.plass.

14. Fotballfrue - http://fotballfrue.blogg.no/ (12)
Det ble en liten nedgang for fotballfruen i oktober, både trafikkmessig og plassering på blogglisten.

15. Living doll - http://livingdoll.blogg.no/ (17)
Det har gått mye oppover for denne bloggen siden den debuterte på blogglisten. Denne gangen ble det drøye 240 000 besøk i løpet av en måned.

1 kommentar: