fredag 14. august 2009

Jeg vil ha denne!

Kameraet for selvportretter

SMIL: Kameraet fra Samsung viser motivet i en liten skjerm på forsiden. Foto: Samsung
SMIL: Kameraet fra Samsung viser motivet i en liten skjerm på forsiden. Foto: Samsung

(VG Nett) Mange elsker å ta bilder av seg selv ved å holde kameraet på utstrakt arm. Når blir det lettere å få gode bilder.

VG Nett følger

Lag din egen RSS

Ved å gjøre et lite grep med designet på Samsungs nye kameramodeller, gjør de livet lettere når selvportrett skal tas.

Når man ikke har noe godt sted å sette kameraet eller en annen person til å ta bildet, er selvportrett tatt på en utstrakt arm ofte det siste alternativet. Ulempen er da selvfølgelig at man ikke ser nøyaktig hva kameraet tar bilder av.

Les test:Kameraer som tåler sjøsprøyt
Les test:Folkekameraet FujiFilm Finepix

Samsung løser dette problemet ved å inkludere en liten ekstra skjerm på forsiden av sine nye modeller ST550 og ST500. Skjermen viser akkurat hva som blir tatt bilde av, så sjansene er større for å lykkes på første forsøk.

Ikke helt nytt

Skjermer som viser fotografen ved selvportrett er ikke nye, for eksempel Canon har hatt skjermer som kan vippes ut og snus mot fotografen selv. Også flere videokameraer har slike skjermer. Den lille skjermen hos Samsungs nye kameraer er på kun 1,5 tommer.

Alle de nye kameraene har en oppløsning på 12,3 megapiksler og en større skjerm på baksiden for håndtering av de ulike funksjonene i kameraet. Den kraftigste utgaven, ST550, kan også ta opp video i HD-kvalitet og har berøringsfølsom skjerm bak for betjening.

(VG NETT 14.08.2009 kl. 12:29, Sist oppdatert 14.08.2009 kl. 12:29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar