tirsdag 25. august 2009

nyheter

Pirate Bay sperret av domstol

(VG Nett) Pirate Bay-nettstedet ble tatt ned av nettleverandøren. Fremdeles er det utilgjengelig for mange brukere.

UTEN TILGANG: Denne meldingen rammer mange som forsøker å besøke fildeingsnettstedet The Pirate Bay i dag. Foto: Skjermbilde
UTEN TILGANG: Denne meldingen rammer mange som forsøker å besøke fildeingsnettstedet The Pirate Bay i dag. Foto: Skjermbilde

VG Nett følger

Lag din egen RSS

Dersom du har forsøkt å besøke fildelingsnettstedet Pirate Bay det siste døgnet, er det svært sannsynlig at du bare fikk en feilmelding.

Det skyldes juridiske problemer for en av The Pirate Bays nettleverandører. Black Internet leverer linjer til Pirate Bay i Sverige, og har etterfulgt et rettslig pålegg om å kutte ut nettilgangen for fildelerne.

Leserne diskuterer: Pirate Bay fullstendig stengt idag...

- Vi fikk vite om rettsavgjørelsen etter lunsj og stengte nettilgangen før klokken tre, sier visedirektør Victor Möller i Black Internet til Dagens Nyheter.

Amerikansk stevning

Rettsavgjørelsen ble tatt etter en stevning fra den amerikanske filmindustrien. Over hundre forskjellige amerikanske film- og TV-verk ble brukt som grunnlag for å stanse Pirate Bay.

De amerikanske firmaene mener det bedrives ulovlig kopiering av disse verkene på The Pirate Bay og fikk medhold av retten.

Les også:Problemer på Pirate Bay-skipet

For folkene bak The Pirate Bay er det en relativt enkel prosess å dirigere trafikken gjennom andre nettleverandører enn Black Internet.

Endringen er ifølge Twitter-meldinger fra tidligere pressetalsmann Peter Sunde allerede utført. Det vil ta litt tid før endringene oppdateres over større deler av nettet.

Misfornøyde pirater

Hos det svenske Piratpartiet, som er inne i Europaparlamentet med en representant, blir ikke nyhetene om utestengelsen tatt godt i mot.

- Med denne rettsavgjørelsen har man åpnet en Pandoras eske, sier Piratpartiets leder Rick Falkvinge i en uttalelse på deres nettsider.

- Stockholms tingrett har valgt å angripe svensk infrastruktur for at Hollywood skal bli fornøyde. Det er som om McDonalds skulle få lov til å stenge fortauet utenfor Burger King, sier han på nettstedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar