onsdag 14. oktober 2009

Mandag!


Green Day
Oslo Spektrum
Utsolgt

verdens beste konsert ever!

Gud så sinnsykt bra stemning alts. jeg er så sinnsykt gla for at jeg kom meg ivei på denne uansett! skal få lagt ut bildene og de videoene jeg tok under konserten så fort jeg får tak i en slik overføringskabel til mobilen min siden blåtannja er fucked up.


(SIDE2): Mye er sagt om amerikanske Green Day - kommersialiserte, wanna be punkere, politisk korrekte, gamle... travere... har holdt seg til det de kan... hitmakere... et av verdens største band for tiden... Titalls millioner solgte skiver... Det er gode grunner til at de fleste bare bør holde kjeft, og sette pris på når man får levert en fantastisk konsert.

Som mandag kveld i Oslo Spektrum.

For i tillegg til at både lyd og lys ble levert, så er Billie Joe Armstrong punkens svar på Charlie Chaplin, men da i sterke farger og med veeeldig mye lyd. Beina som på en hyper femåring, gitarskifte like heftig, hysterisk ivrig på allsang og masseklapp - en underholder som vet å holde sitt publikum fanget.

Konserten åpnet som sisteplata, med «21st Century Breakdown», deretter «Know Your Enemy» - og derfra og inn var det rene parademarsjen for de tre barndomskompisene. Fra første skrapende tone var publikum med, selv om nevnte Billie Joe ikke slakket et sekund i å sørge for at publikum aldri hvilte. Det er deilig å kjenne både sal og tribuner riste i takt.

- Jeg kommer til å slite dere ut, rælte vokalist-Billie - og det var midtveis i den drøye to timer lange konserten - som inneholdt det som er av hits fra en over 20 år lang karriere - for mange til å nevne, men både Dookie og American Idiot var behørig representert.

Og selv om det ikke er tvil om at gutta har lært seg både mooves og regi og å hyle «Oslo» og «Norway» og synge snutter som Beatles «Norwegian Wood» i publikumsfrieriets navn, så var det likevel så løst og ledig - og tydelig med glede - at det ikke var en sjel i salen som klarte å holde beina helt stille.

Gamle menn som de har blitt i gamet, så er det ikke noe å klage på innsatsen - selv småfeite klovnete Tré Cool på trommesettet ser ut til å ha fått sin daglige dose trim med et relativt tettpakket turnéprogram.

Dersom sisteskiva «21st Century Breakdown» er et drama i tre akter, står ikke konserten tilbake på noe vis - kabaret, gjøgleri, fanteri, medly'er, amerikansk football, nok ild og kinaputtstank til en nyttårsfeiring og et bakteppe på scenen verdig et stadionband, den ene fjortisen etter den andre som ble dradd opp på scenen og fikk låne mikrofonen - og store doser humor.

Underholdning blir neppe bedre enn dette. Fy aen ass!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar