tirsdag 30. mars 2010

Påskesnacks




Ser du fram til
påske på hytta – eller skal du bare være hjemme?

Uansett hvor du har planer om å befinne deg, vil du nok unne deg noe ekstra godt i påskeuka - og det gjerne litt oftere og enn normalt.

Det er selvfølgelig noe ingen skal ta fra deg. Men etter flere dager med fredagskos vil du gjerne føle deg litt «uggen» – og det merkes gjerne på vekta også.

Det er imidlertid fullt mulig å få både pose og sekk, ifølge KKs kostholdsekspert Ina Garthe.

Her får du hennes beste tips for deg som ønsker å spise litt sunnere i påsken, men samtidig kose deg.

Les også:
KK har testet: Her er den sunneste chipsen

KK-ekspertens beste tips for deg som vil ned i vekt i 2010



Inas kostholdsråd i påsken
1. Lag din egen kakao: Bruk ekstra lett melk og mørk sjokolade. Sunnere og bedre! Husk også appelsinen på tur.

2. Bytt ut vanlige grillpølser: Velg hellerkalkun-/kyllingpølser. De inneholder mindre fett og sunnere fett.

3. Dropp vanlig pølsebrød: Gå for lompe eller grovt pølsebrød: Disse inneholder mer fiber og holder deg mett lenger.

4. Grille noe annet enn pølser i påsken? Hva med grove ostesmørbrød, fisk innbakt i folie eller bakte poteter med ost og skinke. Sunne og deilige alternativer.

5. Spis sunne alternativ først: Server for eksempel eplebåter og druer før godteriet settes fram, da spiser du mindre av snopet.

6. Deilige sunne desserter: Alltid en slager etter tunge måltider. For eksempel skogsbærblanding med vaniljekesam, sorbeter eller grønnsaker med dipp er fine alternativer.

7. Påsken er tiden for egg: Lag en deilig omelett med skinke, ost, paprika og løk, server med potetbåter eller grovt brød til.

8. Fyll påskeegget med dette: Frukt, nøtter, rosiner, popcorn og tørket frukt sammen med sjokolade og annet snop. Slik er det lettere for deg (og eventuelt ungene) å spise mindre godteri og samtidig øke inntaket av frukt og nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar