mandag 28. mars 2011

Noen ganger

Får man så sinnsykt lyst på sjokoladekake! Lurer på om jeg skal sjekke oppskriftsboken min for å se om jeg skal lage meg en litt sunn kake denne gangen. Men jeg skal se Veronica Mars først, så er det litt kaffe. Jeg skal sjekke oppskrifter og så skal jeg stikke en tur på butikken og handle og hente ut pakken min fra www.gymgrossisten.no. Gleder meg:D

OPPSKRIFT PÅ SuperSjokoladekake fra Kristine sin blogg

( Jeg leser bloggen hennes hver dag og hun skriver masse om trening og har en god del oppskrifter osv som er verdt og sjekke ut)

Her får du en fantastisk smakfull kake som smatidig er super sunn – denne må prøves!

SuperSjokoladekake
1 egg
2 hvitter
30 g mandelmel
20 g pofiber
1 ss fiberhusk
10 g hi-maiz
50 g skyr naturell
2 ss 100 % kakaopulver
5 ss sukrin
Litt vann

Karamellfyll
4 ss yaconsirup
4 ss kokosolje
4 dråper steiva english toffee

Sjokoladetopping, raw sjokolade
40 g kakaosmør
1 ss kokosolje
2 ss raw kakopulver
1 ss carob
Bittelitt himalayasalt

Start med sjokoladekaken.
Stivpisk de to egghvitene.
Bland det tørre med skyr og egget. Tilsett eventuelt litt vann om det trengs.
Bland deigen forsiktig inn i egghvitene og hell røren i en form.
Stek på 180 grader i 20 -25 minutter.
Når kaken er avkjølt deler du den i to på langs, slik som du deler en bløtkake.


Lag karamellfyllet ved å smelte kokosolje og blande den med stevia og yaconsirup. Rør til en jevn masse, dette kan ta noen minutter.
Legg bunnen, den underste halvdelen av kaken, på et fat og smør på karamellfyllet.
Legg over resten av kaken.


Til sjokoladetoppingen lager du raw sjokolade.
Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften.
Smelt kakaosmør og kokosolje. Husk at raw ingredienser helst ikke skal over 40 grader, da beholder ingrediensene all sin gode næring.
Når dette er smeltet blander du forsiktig inn resten av ingrediensen.
Avkjøl sjokoladen litt før du smører den øverste delen av kaken med sjokoladen.


Server gjerne med noen bær og / eller krem.
Jeg lagde krem av litt kokosmelk iblandet skyr naturell og sukrinmelis.

Flere av ingrediensene i denne kaken står på supermatlisten.
Det er altså ingredienser som innholder svært mange gode næringsstoffer og som er ekstremt gunstig for helsen vår.
Her er en liten forklaring på superingrediensene.

Rå kakao innholder mye jern, magnesium, vitaminer, krom og sink. I forhold til vekt inneholder kakao mer antioksidanter enn rødvin, blåbær, acai, grapefrukt og gojibær til sammen!
Kakaoen innholder også flere stoffer som øker lykkefølelsen, den essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide.
Sukkeret i yaconsirupen tas ikke opp i kroppen, og lar seg ikke fordøye. Den innholder også betydelige menger kalium og antioksidanter. Sirupen skal også bedre fordøyelsen og har positiv effekt på tarmfloraen i tarmen.
Steiva er en svært søt sør-amerikansk urt, som verken inneholder sukker eller kalorier. Det er egnet som søtningsmiddel for alle, spesielt for dem som reagerer på eller som ikke tåler sukker. Stevia er 200 -300 ganger søtere enn vanlig hvitt sukker men gir ingen glymeisk respons.
Himalaya salt gjenoppretter energien i kroppen og regulerer syre og basenivået, og kan brukes som mineraltilskudd.
Saltet innholder alle mineraler og sporstoffer som cellene i kroppen innholder.
Carobpulver er en kakaoerstatter og har mindre oppkvikkende effekt enn kakao, samtidig som det er søtere.
Pulveret har naturlig lavt fettinnhold og har ingen stimulerende stoffer (i motsetning til kakao som innholder flere stimulerende stoffer). Carob innholder mange viktige næringsemner, blant annet mye Vitamin B1 og B2, vitamin A, kalsium, magnesium, jern, magmaen, krom og kopper. Carobpulveret innholder dessuten 8 % protein, og 3 ganger så mye kalsium som kakao, en tredjedel mindre kalorier og 17 ganger mindre fett.
Kokosolje innholder stort sett mettet fett, og da de mellomlange fettsyrene som nyere forskning viser er veldig bra for oss. Oljen har vist seg å senke det farlige kolesterolet, samt øke det gode kolesterolet, samtidig som det styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og ri langvarig energi og metthetsfølelse.
Velg en økologisk og gjerne extra virgin variant.

Alle disse ingrediensen har jeg kjøpt på www.iHerb.com, da det er mye billigere enn å kjøpe de på helsekosten.
Bruker du koden OKE701 får du dessuten 5 $ i rabatt på din første bestilling :grin:


3 kommentarer:

  1. Synes sjokoladekaka mi e ganske god æ, men det e no ei skikkelig kaloribombe det da :p Fint bilde av dæ forresten <3

    SvarSlett
  2. hehe men det er god med kalorier også:P hehe spisedager på lørdager vettu:D hehe tusen takk:D fra da jeg var i Polen faktisk;p

    SvarSlett
  3. Skal legge ut oppskriften jeg:D

    SvarSlett