torsdag 4. juni 2009

Ny PSP


Lekkasjene stemte. PSP Go er på vei. Og mye snadder til PS3.
Den dårligst skjulte hemmeligheten på E3 var den nye PSP-modellen. Ikke bare har det gått veldig konkrete rykter om denne i flere måneder, hele nyheten ble lekket flere dager før Sonys pressekonferanse i tillegg.

Men nå er PSP Go hundre prosent offisiell. Den nye, mindre og lettere varianten av PSP vil leve ved siden av den eksisterende PSP-3000-modellen. PSP Go har ikke UMD-støtte, så alle kommende spill til konsollen vil være tilgjengelig digitalt. De digitale spillene vil også være mulig å laste ned på gamel PSP-3000.

UMD skal uansett ikke drepes - siden PSP-3000 vil fortsette å eksistere, som sagt, og spillene til den eldre konsollen vil forstette å komme på UMD.

Skyvemekanisme
PSP Go virker til å være virkelig liten og lett håndterlig. Man skyver enheten fra hverandre, slik at alle kontrollknappene kan være skjult. Det er imidlertid ikke lagt til noen nye kontrollmuligheter, så vi må fortsatt leve med en analog stikke.

Under panseret finner vi 16 GB flashminne, som kan utvides med Memory Stick M2-minnekort. PSP Go får nå også Bluetooth. Sony vil også lansere bedre programvare for å organisere media på PSP, og en ny filmbutikk for å laste ned filmer på farta.

PSP Go lanseres 1. oktober, både i USA og Europa. Prisen blir imidlertid høy - 249.99 Euro (rundt 2.200 kroner, direkte omregnet - den endelige prisen medregnet avgifter kan være høyere i Norge). Det er like mye som PSP opprinnelig kostet da den ble lansert for fem år siden.

GT til PSP
Ved siden av maskinen lanseres det et skikkelig etterlengtet spill. Nemlig Gran Turismo PSP, som opprinnelig ble annonsert for en liten evighet siden. Spillet skal ha hele 800 biler, 35 baner, og Polyphony lover at det ikke er snakk om en halvhjertet spinoff av Gran Turismo, men et fullverdig kvalitetsspill. Gran Turismo PSP kommer altså også 1. oktober.

Artikkel 456px (456x)


I tillegg til det massive og flotte bilspillet får PSP også et helt nytt, fullverdig Metal Gear Solid-eventyr, kalt Peace Walker. Spillet skal være en direkte oppfølger til Metal Gear Solid 3. Og slippes en gang i 2010. Og ser temmelig lekkert ut. Selveste Kojima lover å være dypt involverrt i utviklingen. Neste år kommer også et helt nytt Resident Evil-spill til PSP. Så det er tydelig at Sony på ingen måte har tenkt å gi opp den håndholdte konsollen.

Så, hva med PS3?

Wii-konkurrent
Jo, bevegelsesstyring. Mer bevegelsesstyring. Sony viste frem en prototype av en Wiimote-aktig kontroller. Selve prototypen er foreløpig ikke spesielt attraktiv visuelt, men kontrolleren skal altså fungere med PlayStation Eye-kameraet, og levere 100% presis bevegelse. Noe forsåvidt også Nintendo hevder deres Wii Motion Plus kan.

Det er ingen tvil om at kontrolleren ser ut til å være overraskende nøyaktig, i alle fall ut fra den tidlige teknologidemoen å dømme. Sonys forskere viste frem hvordan teknologien kan brukes i førstepersonsspill, hvordan man kan tegne bilder med dem, styre figurer, plukke opp og manipulere små objekter.

Problemet er at teknologien er et stykke unna (kontrolleren skal visst lanseres i 2010), og det blir derfor vanskelig å sammenligne det mot Wii Motion Plus med det første. Det blir også interessant å se hvordan det stiller opp mot Microsofts Project Natal, som ikke bruker noen kontroller i det hele tatt. Vi følger med på utviklingen.

Nye titler
Så var det selvfølgelig plass til en rekke spillannonseringer. Den kanskje mest overraskende var at i tillegg til Final Fantasy XIII, som kommer i 2010, og som ikke lenger er PS3-eksklusivt, kommer det også et fjortende Final Fantasy-spill. Det lanseres også neste år, kun til PS3. Galskap. Final Fantasy XIV er imidlertid et rent onlinespill, så vi regner med noen likheter med gamle Final Fantasy XI.

PS3-sjefen Jack Tretton annonserte også et PS3-eksklusivt Rockstar-spill, som heter Agent. Det skal handle om spionmiljøet på 1970-tallet. Interessant, men utenom logoen fikk vi ikke sett noenting av spillet.

Sony gav oss også et tidlig og kort glimt av etterlengtede Gran Turismo 5. Det ser lekkert ut, og spillet inneholder tydeligvis både elementer av WRC og NASCAR. Dessverre fikk vi ingen info om utgivelsesdato.

Endelig ble også det tredje spillet i ICO-trilogien avslørt, det heter ikke Project Trico, som tidligere ryktet, men The Last Guardian. Traileren som ble vist er mer eller mindre den samme som lekket for noen uker siden, men det så fortsatt veldig stilig og kunstnerisk ut.

Og til slutt presenterte Sony noen ekstremt brutale scener fra God of War 3. Det ser veldig God of War ut, bare større, mer brutalt og voldelig. Det liker vi. Og vi liker utgivelsesdatoer enda bedre, og det ble bekreftet av GoW 3 kommer mars 2010. Bra.

Og før vi glemmer: Final Fantasy VII (ja, storspillet fra 1997) kommer til PlayStation-butikken i dag. Vi vet imidlertid ikke om det gjelder den europeiske butikken også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar